O poveste frumoasă care s-a întâmplat într-o toamnă frumoasă, cu oameni frumoși la Liceul Teoretic „Ion Cantacuzino” din Pitești.
Am zis „ce-ar fi să ne întâlnim și să codăm” (meet and code) cu ocazia code week 2018?
Zis și făcut – am căutat idei, le-am pus pe hârtie și, da, evenimentul nostru a fost printre cele 1.100 evenimente din 22 de țări, finanțate prin inițiativa Meet and Code.
V-am ținut la curent cu programul și cu tot ce s-a întâmplat la fiecare întâlnire. Timp de două săptămâni am fost o mică comunitate (elevi de liceu, elevi de la școala postliceală sanitară, profesori, medici și instructori medicali, programatori) – ne-am întâlnit, ne-am împărtășit idei și povești de viață, am învățat, am creat, am programat, am căpătat încredere că putem face lucruri deosebite și că ne putem sprijini unii pe ceilalți.
De pe facebook citire:
Sa va povestim despre prima activitate din cadrul evenimentului?
A fost super!
– Ne-am intalnit ca intre prieteni si am impartasit experiente.
– Ne-am relaxat dupa o prima parte a zilei, destul de incarcata, intrand in jocul cu „Ioni”, ingenios gandit de colega noastră, prof. psiholog Mihaela Lungu.
– Cu un Kahoot am verificat daca mai stim de ce ne-am adunat 🙂 Adica #meetandcode, #codeweek, #asociatiaTechSoup, #CodeEU, #itProMed – chestii pentru cunoscatori 😉
– Ne-am jucat de-a codatul, am povestit despre viata de programator – cu bune si cu „grele”, despre proiecte IT, despre arhitectura, tehnologii, roluri si despre altele pe care le poti afla doar de la oameni deschisi si sinceri, dornici sa impartaseasca cu ceilalti experientele proprii – multumim asadar, Malina Mircu, programator AMCPRO Software!
– Am mancat cele mai bune sandwich-uri, „vinovati” fiind pentru asta prietenii nostri dragi de la Pensiunea Modern, Mioveni. Multumim si o sa mai vrem!
– Am facut si poze – o sa vi le aratam ceva mai in colo. Atunci o sa vedeti si ce afise frumoase au desenat copiii. Multumim Anca Andreescu si Mihaela Lungu pentru sprijin!
– Multumim Asociatiei Parintilor Ion Cantacuzino (in mod special doamnei dr. Badea Mirela) si tuturor colegilor, pentru ca au fost alaturi de noi, si la propriu, si la figurat.Asadar, ne reintalnim joi pentru continuare. Ii asteptam cu drag pe invitatii nostri speciali – Stefan Nicolae si Marius Baltag de la Roweb!
Aaaa! Daca va suna interesant, mai avem locuri 😉
Asa-i ca nu v-am povestit cum a fost a doua activitate din cadrul evenimentului ITProMed?
I-am asteptat cu nerabdare si emotie pe invitatii nostri de joi – Madalina Stolniceanu si Marius Baltag de la roweb.
Au sosit si ne-au facut sa ii urmarim cu atentie si curiozitate pana la capat. 🤔😲
Ne-au povestit despre ce inseamna sa fii programator la Roweb, ce fel de proiecte se desfasoara pe acolo, ce fel de tehnologii se folosesc.
Ne-au spus povesti de viata din care am inteles ca este important sa iti alegi cu grija drumul, dar daca simti ca trebuie sa schimbi directia, sa ai curajul o schimbi.
Ne-au facut recomandari despre ce sa invatam si cum sa invatam pentru a beneficia in mod optim de efortul depus.
Si, evident, Marius ne-a aratat in timp real cum se organizeaza si se programeaza o aplicatie web folosind arhitectura MVC (Model-View-Controller).Multumim Madalina, multumim Marius, multumim Roweb!
Am invatat o multime de lucruri de la voi!
Asteptam cu nerabdare urmatoarea ocazie de a ne reintalni!
Joi, 18 octombrie, a fost ultima noastră întâlnire în cadrul evenimentului – proiecte interesante, lucru în echipă, emoții, premii, bucuria reușitei. Fiecare echipă a prezentat rezultatul muncii din aceste săptămâni – idei de aplicații interesante care să vină în sprijinul medicilor, pacienților, asistenților medicali, nouă tuturor celor care ne dorim să trăim sănătos. Prezentări de tip „pitch”, prototipare, codare, tehnologie web. Juriu de elită – profesioniști în domeniul programării, medicinei, asistenței medicale. Au urmărit cu entuziasm prezentările echipelor și au avut grea misiune în a a face un clasament. Ne-am și premiat, pentru că, da, am muncit, am pus suflet, am dus la capăt ceea ce ne-am propus.
Vineri am primit “supervesti”:
“Felicitări! Asociația Techsoup a selectat evenimentul dvs. Meet and Code “ITProMed” să meargă în runda a doua (etapa internațională) a jurizării premiilor Meet and Code în cadrul categoriei Innovation.” Suntem pe lista celor „6 evenimente din România care au intrat în jurizarea internațională”: https://www.asociatiatechsoup.ro/blog/harta-meet-and-code-2018
Suntem încântați și mulțumiți de tot ce a fost. Ne oprim, dar doar pentru moment. Ne bucurăm de reușită, după care vom continua.
Multumim tuturor celor care ne-au sprijinit:
- Meet-and-Code, Asociatia TechSoup
- Marius Baltag, Madalina Stolniceanu, Stefan Nicolae de la Roweb Development,
- Malina Mircu, programator la AMCPRO Software , mentor scratch la CoderDojo Pitesti, voluntar la HappyQuizz RO
- Dani Eremia
- Restaurant Modern, Mioveni
- PenMania
- Asociatia Parintilor “Ion Cantacuzino”
#meetandcode, #codeweek, #asociatiaTechSoup, #CodeEU SAP 4 Good Europe Code Week
Through the ITProMEd event, I finally felt what it means to be part of a community. I have been in touch with representatives of IT companies, developing my programming skills as well as teamwork skills, but the most important ability to believe in myself.”
For me ITpromed was a very beautiful and very exciting experience. I learned many things – how to make a pich presentation, how to make a prototype of a web application, how to develop a web page. But I think the most important thing was that we did all of them working in the team, communicating, collaborating, receiving guidance from experienced programmers in our city.
For me, ItProMed had a profound impact because I noticed how working on a professional level. I highly recommend participating in such events!
We have teamed up with creative, ambitious, intelligent and very hardworking young people!
They showed maturity and seriousness.
They came up with wonderful and very useful ideas in medical practice.
I hope that the projects thought out and developed within this event will become functional! It would be much needed!
O idee excelentă de a aduce împreună profesori de informatică, medici, elevi la specializarea informatică și de la școala postliceală sanitară, programatori cu experiență și companii locale de software.
A fost o munca frumoasă în echipă. Elevii au găsit o idee practică, au dezvoltat un prototip de software, au făcut o prezentare, au practicat vorbitul in public și au învățat tehnologii moderne. Într-o săptămână au învățat mai mult ca niciodată și au făcut-o cu plăcere.
Interesant, toate echipele au găsit o modalitate de a livra un produs – cel puțin un site de prezentare funcțional cu Wix, WordPress sau Bootstrap. Cei mai mari au fost mai curajosi și au implementat backend folosind PHP și MySql.
Era evident ce rol preferă fiecare și astfel au inteles că există loc pentru toată lumea în domeniul IT, pentru ca fiecare să facă ceea ce îl atrage cel mai mult. Au avut rol de manager de proiect, web designer, programator, specialist medical.
O surpriză frumoasă a fost echipa formata doar din fete – au adus un proiect inedit, un site despre „Corpul uman”, un produs potrivit copiilor. Au luat premiul special.
Am simțit ca ating de sufletele adolescenților care au început să viseze în fața mea. O experiență minunată!
Intr-o lume in care timpul nu mai este suficient, unde tehnologizarea este blamata pentru dezumanizare, gasim de fapt umaniate in procesul de identificare a unor metode menite sa ne usureze viata tocmai prin tehnologizare.
Imbinarea a doua ramuri – medicina si tehnologia – a dus la o mai buna functionare a sistemelor de gestionare a timpului si a serviciilor.
Plecand de la simple programari online la clinici sau laboratoare de analize medicale si ajungand la programarea dispozitivelor ce se folosesc in diagnosticarea bolilor, este nevoie de oameni dedicati care sa studieze in paralel ambele domenii, sau de echipe de oameni care sa isi impartaseasca cunostintele si sa comunice eficient pentru ca rezultatul sa fie unul de exceptie.
Printre oamenii care au inteles acest lucru se remarca D-na Prof. Catalina Enescu de la Liceul Teoretic Ion Cantacuzino, care a organizat evenimentul ITProMed finantat prin initiativa Meet and Code.Am avut onoarea sa fim invitati cu aceasta ocazie sa impartasim din experienta noastra profesionala elevilor de liceu si scoala postliceala care s-au inscris. Ei s-au aratat interesati de tehnologia pe care le-am prezentat-o punand intrebari si urmarindu-ne pana la finalul demonstratiei, ulterior dand dovada de imaginatie si punere in practica a celor invatate prin dezvoltarea unor aplicatii in domeniul medical.
Ii felicitam pe organizatori pentru motivarea tinerilor!
Felicitam elevii pentru implicare si promitem sa ii sprijinim in viitor!
Roweb attended a series of events at the Sanitary High School as part of the “Europe Code Week” program, in partnership with the “Ion Cantacuzino” Parents’ Association and the Techsoup Association.
The events were addressed to high school students, with the purpose of teaching them about design thinking, creating a prototype and web development in PHP. Our colleagues, Marius Baltag, Senior Software Developer, and Madalina Stolniceanu, IT Project Manager, held a high school workshop. Then, working in teams, the students developed software products for the healthcare sector, which were evaluated by a jury that included Marius, and the best apps received awards.
During the presentation, Madalina and Marius told the students about what it means to be a programmer at Roweb, what kind of projects we work on and what kind of technologies we use.
They gave them examples from their personal experience showing why it is important to carefully choose your way in life, and if you feel you have to change direction, it is important to have the courage to do it. They made recommendations on what and how to learn to get the best results, not just for an exam but for the students’ long-term career.
During the workshop, Marius demonstrated in real-time how to organize and write a web application using MVC (Model-View-Controller) architecture.
Through the applications presented at the competition, the students demonstrated that they took advantage of the information they received and understood how they can apply and gain concrete benefits from that knowledge.
We took this opportunity to talk to the students and learn more about the challenges they face, as well as to Mrs. Catalina Enescu, the teacher who coordinated these initiatives. She explained that the reason why she invited us to participate in these events was that she knew from events organized by the University of Pitesti that we are open to this type of collaborations, that we offer quality information and that it would be a good opportunity to start a long-term collaboration with us.
“We started from the idea of motivating students to work in teams on projects based on the need to solve a community issue, learning the technology and the necessary tools being a means, not an end in itself. What is taught in school could be a useful exercise for what follows if it is better correlated with reality. Students are more motivated after such meetings because what they hear is a confirmation that they are on the right track, and that what they learn at school is still grounded in reality. Beyond what the curriculum involves, the relationship within the community (gymnasium, high school, university, companies) can greatly change the stundents’ perspective”, the professor told us.
We were very pleased to have the opportunity to support these efforts and to discuss what software companies can do to help better align what students learn and what is required in the IT work market. We hope that in the future we can be even more helpful in this respect and support the development of future programmers as efficiently as possible.
Comentarii recente